Vi inngår samarbeid med Zuccarellostiftelsen

Postet av Kil Ishockey den 7. Okt 2021

Kongsvinger IL Ishockey (KIL Ishockey) og Zuccarellostiftelsen inngår samarbeid som bl.a. betyr at klubben vil donere 5 kr pr. solgte publikumsbillett til Zuccarellostiftelsens arbeid for de neste tre årene.

Ambisjonen til Zuccarellostiftelsen er at ingen barn i Norge skal måtte stå på sidelinjen om de ønsker å delta i idrett. Idrett og mestringsfølelse er viktige krefter for å styrke barns selvfølelse, -identitet og gir en sterk følelse av inkludering.  

 -Det at KIL Ishockey kontaktet oss for å bidra til vårt formål, synes vi er svært positivt. De kom til oss med en konkret idé og ønsket å sette i gang raskt. Vi har over lenger tid hatt et ønske om å samarbeide tettere med hockey-Norge, og nå har ballen begynt å rulle, sier Kristine Alcocer-Lind, daglig leder i Zuccarellostiftelsen.

KIL Ishockey ønsker å inspirere barn, unge og voksne til mestring og utvikling, både sportslig og menneskelig ved blant annet å skape idrettsglede og trygghet, sier styreleder i KIL Ishockey Christer Mykkestue. 

Sammen ønsker partene å bidra til at flest mulig barn får oppleve idrettsglede og mestring, samhold og inkludering, gjennom å delta i idrett og fysisk aktivitet som skaper tilhørighet og bekjemper tidlig utenforskap.

 - Idrett er noe alle bør få muligheten til å delta i, og da er et samarbeid med Zuccarellostiftelsen en bra match for oss og våre verdier som klubb. Jeg håper vårt samarbeid vil gi flere barn mulighet til å begynne, eller fortsette med den idretten de liker. Jeg vet hvor mye hockey har betydd for meg, og jeg vil at andre skal få den muligheten også. Sammen håper jeg vi skal få dette til å bli en kjempesuksess, sier Lars Erik Hesbråten. 

KIL Ishockey skal gjennom sin virksomhet bli den mest fremgangsrike idrettsklubben i Kongsvingerregionen for barn, unge og voksne som søker glede, mestring og trygghet i sine idrettsaktiviteter. Fremgangen skal måles i forhold til medlemsøkning, aktivitetstilbudets omfang, sportslige resultater, trivselsindeks og økonomi, og de skal jobbe for å bli et forbilde for andre idrettslag i regionen. 

- Jeg traff Lars-Erik og Christer i sommer, og vi er alle spente på å se om det er flere klubber som vil henge seg på, sier Mats Zuccarello, som ser frem til å besøke klubben neste sommer.

 -KIL Ishockey er opptatt av at alle skal føle seg velkommen og ivaretatt, både som utøver, frivillig, supporter og foreldre. Zuccarellostiftelsens visjon og arbeid med å gjøre det mulig for alle barn og unge, uavhengig av økonomi, å drive idrett og fysisk aktivitet, er noe vi som klubb støtter fullt ut og ønsker å bidra til.  Vi oppfordrer også andre klubber som har mulighet, til å henge seg på, sier Christer Mykkestue.


KIL Ishockey er også en offisiell samarbeidspartner til Zuccarellostiftelsens pågående kampanje, «KOM PÅ BANEN», hvor fokuset er rettet mot ettervirkningene av pandemien, og det faktum at når idrett blir for dyrt, er det barna som betaler prisen. Flere kjente profiler stiller seg bak budskapet, som foruten Zucca inkluderer Casper Ruud, Grace Bullen, Martin Røymark, m.fl.

 KIL Ishockey har serieåpning på hjemmebane 10. oktober mot Tønsberg. Både laget og klubben verker etter å komme i gang igjen, og vi gleder oss til mange gode hockeyopplevelser fremoverKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.