KIL- Jenter i Eliteserien?

Postet av Kil Ishockey den 27. Sep 2021

Kongsvinger og Grüner har denne sesongen et samarbeid for de eldste jentene!

Kongsvinger IL Ishockey har jobbet med å finne gode sportslige arenaer for våre spillere uansett kjønn.

Vi har nå jobbet godt over tid og har et godt JU16-lag med flere spillere som lukter på nasjonalt niva. 

Jentene som spiller i egen jente U16-serie har fra før et godt tilbud i klubben med spill i JU16 serien og de har hospiteringsmuligheter til guttelag, men vi ønsker at jentene skal få møte jenter på best mulig nivå. Trener Tommy Fladmo og lagapparatet har sammen med Sport fått til et samarbeid med Grüner sine eldste Damelag i Eliteserien og 1.divisjon.  Noe som betyr at våre jenter kan få muligheten til å trene med og kanskje spille kamper på kvinnenes høgeste niva. 

Klubben har forstret gode jentespillere tidligere, men dette er første gangen vi har et så komplett tilbud til de som bor på Kongsvinger.

Lagleder for Grüner, Margaret Aaram sier følgende om samarbeidet:

"I Grüner har vi hatt kvinnelag siden 2009, som fram til i sesongen 19/20 spilte i kvinner førstedivisjon. Etter et par år på toppen av førstedivisjon, valgte vi å ta steget opp til Eliteserien, samtidig som vi også ønsket å beholde vårt førstedivisjonslag.
 Målet er å kunne gi et godt tilbud både til de jentene som ønsker å satse og til de som ønsker å spille for moro skyld.
 Per i dag har Oslo 3 Eliteserielag, men kun 1 førstedivisjonslag. Det er så viktig for kvinnehockeyen at Oslo kan fortsette å ha et tilbud til de som er ferdig med elitesatsing, ikke har tid eller lyst til å bruke så mye tid på hockeyen.
Da vi bestemte oss for å etablere to lag, måtte vi ha flere spillere, og sendte derfor ut en pressemelding. Trener Tommy tok kontakt og lurte på om det var mulig å få til et samarbeid slik at Kongsvingerjentene skulle få noe å strekke seg etter i tillegg til eget JU16-lag. Vi syns det hørtes ut som en god idè – vi hadde ikke noe U16-lag selv, og ønsket gjerne å ta imot flere unge spillere. Vi hadde behov for flere, Kongsvinger har flere og ønsker seg muligheter – en ren vinn-vinn-situasjon.
 Nå har Kongsvingerjentene vært med på flere treninger, og her ser vi at vi kan tilby både førstedivisjonsspill og også Elitespill for noen av jentene.
Først og fremst skal de få prøve seg på senior førstediv, men det er absolutt duket for Eliteseriedebut også for noen av dem, i løpet av sesongen.
 I forkant av seriestart ble det gjort en god jobb for å unngå kollisjoner mellom Kongsvinger JU16 og Grüner 1. divisjon, og det har vi klart, med unntak av en kamp.
 Nå gleder vi oss til å få med Kongsvinger-jentene enda mer på trening og kamper i begge lagene våre, det blir spennende å se hva denne sesongen bringer! "

Mvh Margaret Aaram


Har du ei lita jente som har lyst til å gå på skøyer er hun hjertelig velkommen til prøvedager på Skøyte og Hockeyskolen som starter trisdag 28.8 møt opp eller meld deg på her:


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.