Forskningsprosjekt

Postet av Kil Ishockey den 2. Feb 2021

Doktorgradstudent Jan Åge Kristensen fra Norges Idrettshøgskole (NIH) har invitert oss i KIL-Ishockey til  å delta på et forskningsprosjekt.  Sammen med en gruppe forskere fra Norges Idrettshøgskole som i samarbeid med Norges Idrettsforbund og Antidoping Norge  inviterer de U16, U18 Elite og U21 Elite ved Kongsvinger til deltakelse i forskningsprosjektet:

«Ungdomsidretten: et sunt prestasjonsmiljø?»

Våre lag med spillere i alderen 16-21 år blir invitert, og fulgt opp av sine lagledere. Det er selvsagt frivillig å delta.

Doktorgradsstudenten forteller at: 
"Ungdomsidretten har et stort potensial for å styrke helsen. Men omgivelsene kan også være med på å øke press om å prestere og oppnå gode resultater. Samtidig er ungdomsperioden for mange unge karakterisert ved lav risikopersepsjon og høy risikovillighet vedrørende egen helse. Dette kan medvirke til økt vilje blant unge og målrettede utøvere til å ta sjanser og sette helsen på spill i jakten på prestasjon og gode resultater. Eksempler på slik helserisiko atferd er å fortsette å trene og konkurrere selv om man er skadet og bruk av smertestillende preparater.

Målet med prosjektet er å undersøke hvordan aktive unge idrettsutøvere opplever ulike sider ved trening og konkurranse innen sin idrett. Dette kan gi oss en bedre kunnskap om idrettsmiljøets betydning for å forebygge uheldig praksis og utvikle en robust og sunn prestasjonskultur i ungdomsidretten. Det er ellers viktig å opplyse at vår primære hensikt er å undersøke spillernes opplevelser og vurderinger for utvalget som helhet, ikke innen det enkelte lag/klubb.

Dette er et veldig spennende og interessant tema som vi gjerne vil delta på og etter hvert få vite mer om. 

Prosjektet avsluttes,  etter planen, høsten 2028

 «Sammen kan vi gjøre en forskjell og bidra med viktig kunnskap som kan hjelpe til å utvikle en sunn prestasjonskultur i idretten».Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.