Første Jentecamp i Kongshallen vel gjennomført.

Postet av Kil Ishockey den 13. Sep 2020

I helgen har det foregått jentecamp både lørdag og søndag i Kongshallen. Med fullt opplegg med to isøkter om dagen, litt fys mellom slagene og et foredrag. Vår egen trener for jentelaget Shawn Taftø tok initiativet til campen, da en turneringen med blant annet flere svenske lag som egentlig skulle være ikke kunne gjennomføres pga Covid-19.

Men det gjelder å se mulighetene, med en camp som ble full påmeldt etter 3,5time med jenter fra: Kongsvinger, Stavanger, Vålerenga, Skedsmo, Furuset, Ullensaker, Storhamar og Kristiansand. Med god hjelp av organisering og gjennomføring av øvelser fra Skedsmo trenerne Jan Muzik og John Morken. Med hjelp av våre egne Shawn Taftø og Tommy Fladmo. Mens Jan Christer Eriksson kjørte opplegg for keeperne. Må vi si dette ble en suksess til å være vår første jentacamp i Kongshallen!

Vi har snakket med to av våre egne jenter som er tatt ut til samling for kandidater til JU16-landslag. Og ei som kommer fra Stavanger som var en av Norges beste spillere under U18-VM:

Silje Gundersen (16) Stavanger, Kajsa Bråten(13) KIL, Emma Fladmo (13) KIL

Når vi spør Silje om det var mange fra Stavanger som hadde tatt turen. Svarer hun at kun hun som hadde tatt turen for å tilbringe helgen sin her i Kongsvinger på camp. Hun var meget fornøyd med opplegget, hatt bra økter med flinke trenere forteller hun.

Du har jo vært med på U18 VM kan du fortelle litt om det?
«Det er en opplevelse jeg ikke kommer til å glemme» sier Stavangerjenta som står med et VM-sølv fra 18/19sesongen og VM-gull fra 19/20.
Hu forteller at hu har lagt ned mye arbeid og gitt alt på hver treninger for å komme nettopp dit.


Hva jentene syntes om camp?
«Det er morsomt å møte og trene med andre, blir litt annerledes enn trening med sitt eget lag» De har også litt tid mellom treningene til å være sosiale og stifte nye vennskap. Noe jentene setter pris på.


Om de har fått mye ødelagt pga Covid-19? Sier de at sesongen i fjor ble avslutta brått. Kajsa som da spilte i Charlottenberg, gikk glipp av mange cuper for grensene ble stengt noe hu syntes var kjedelig.

Men de gleder seg til å ta fatt på en ny sesong nå!


Tips til andre jenter som vurderer å begynne på hockey?
«Bare å begynne!» sier Emma med et smil.Emma og Kajsa er begge tatt ut til samlingen for kandidater til JU16-Landslaget.
Noe de selvfølgelig begge er veldig spente på men gleder seg mye!
Og vi i Kongsvinger IL Ishockey ønsker Emma og Kajsa lykke til! Vi heier på dere!Noen bilder fra helgen
Foto: Nina Thorshaug

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.