Gladmelding fra Kongsvinger Kommune!

Postet av Kil Ishockey den 5. Mai 2021

Vi er glade for at Kongsvinger Kommune har lyttet til oss brukere!

Vi fikk i dag gladmeldingen om at tenkt tidspunkt for å komme på is blir flyttet frem en uke!

Det vil si at målet nå er å ha isen klar til mandag 9.august, med økende bruk fra helgen 14/15 august.
Da kan vi komme på isen før skolestart, noe vi ser på som viktig for våre lag i forberedelsen til en sesong som forhåpentligvis kan gjennomføres "som normalt", og ikke minst at det gir oss en mulighet til å kunne starte tidligere med rekruttering.

Vi er glade for at Kongsvinger Kommune gir oss denne muligheten.

Alt er fremdeles avhengig av dugnadsinnsats fra oss brukere, mer informasjon til lagene kommer om ikke lenge, men dere kan allerede nå ha i bakhodet at om vi skal nå målet har vi et stort dugnadsbehov ukene 29-30-31, og lagene må stille med hjelp for at vi skal bli ferdig så tidlig som mulig.


0 Kommentar

Lars Erik Hesbråten med i Sportslig Utvalg.

Postet av Kil Ishockey den 15. Mar 2021

Lars Erik Hesbråten med i Sportslig Utvalg.

KIL-Ishockey ønsker å  jobbe med enda mer målrettet med sportslige klubbprosesser.

Sportslig er det mange oppgaver som skal håndteres. Her gjør allerede Anders, Henrik og Kim Andrè mye godt arbeide. 

I tillegg til de de nevnte har vi nå også fått med oss Lars Erik Hesbråten til å drive disse prosessene.

Vi har stor tro på at Lars Erik sin erfaring også vil være av stor betydning for klubben og at erfaringen også kan bidra til enda bedre sportslig kultur og struktur.
Etter at Lars Erik flyttet hjem til Kongsvinger, har han allerede vært spillende trener for vårt A-lag og begynner å kjenne klubben.


 


0 Kommentar

Miniputtserien - Avlyst

Postet av Kil Ishockey den 9. Feb 2021

Region Innlandet og Romerike opplyser i dag at seriespillet i miniputtserien er avlyst.

De melder på sine hjemmesider:

RIR har gjennomgått situasjonen og vurdert ulike alternativ for gjennomføringen av miniputtserien. Vi vurderer det slik at smitterisikoen er høy ved gjennomføring av seriedagene, der mange barn og voksne samles. Selv om smittevernregler etterleves og vi deler oss inn i kohorter og minsker antall lag per seriedag, så er vi ikke helt beskyttet mot smitte.

Regionen ønsker ikke å utsette noen for smitterisiko og har dermed besluttet å kansellere hele serien for 2020/2021. 

Regionen regner med at sesong 2021/2022 kan gjennomføres i sin helhet og kommer å begynne planlegging i løpet av våren


Klubben synes dette er beklagelig, og forholder oss til avgjørelsen som er tatt. 


0 Kommentar

Forskningsprosjekt

Postet av Kil Ishockey den 2. Feb 2021

Doktorgradstudent Jan Åge Kristensen fra Norges Idrettshøgskole (NIH) har invitert oss i KIL-Ishockey til  å delta på et forskningsprosjekt.  Sammen med en gruppe forskere fra Norges Idrettshøgskole som i samarbeid med Norges Idrettsforbund og Antidoping Norge  inviterer de U16, U18 Elite og U21 Elite ved Kongsvinger til deltakelse i forskningsprosjektet:

«Ungdomsidretten: et sunt prestasjonsmiljø?»

Våre lag med spillere i alderen 16-21 år blir invitert, og fulgt opp av sine lagledere. Det er selvsagt frivillig å delta.

Doktorgradsstudenten forteller at: 
"Ungdomsidretten har et stort potensial for å styrke helsen. Men omgivelsene kan også være med på å øke press om å prestere og oppnå gode resultater. Samtidig er ungdomsperioden for mange unge karakterisert ved lav risikopersepsjon og høy risikovillighet vedrørende egen helse. Dette kan medvirke til økt vilje blant unge og målrettede utøvere til å ta sjanser og sette helsen på spill i jakten på prestasjon og gode resultater. Eksempler på slik helserisiko atferd er å fortsette å trene og konkurrere selv om man er skadet og bruk av smertestillende preparater.

Målet med prosjektet er å undersøke hvordan aktive unge idrettsutøvere opplever ulike sider ved trening og konkurranse innen sin idrett. Dette kan gi oss en bedre kunnskap om idrettsmiljøets betydning for å forebygge uheldig praksis og utvikle en robust og sunn prestasjonskultur i ungdomsidretten. Det er ellers viktig å opplyse at vår primære hensikt er å undersøke spillernes opplevelser og vurderinger for utvalget som helhet, ikke innen det enkelte lag/klubb.

Dette er et veldig spennende og interessant tema som vi gjerne vil delta på og etter hvert få vite mer om. 

Prosjektet avsluttes,  etter planen, høsten 2028

 «Sammen kan vi gjøre en forskjell og bidra med viktig kunnskap som kan hjelpe til å utvikle en sunn prestasjonskultur i idretten».0 Kommentar

Gladmelding fra Kongsvinger Kommune

Postet av Kil Ishockey den 1. Feb 2021

Kongsvinger Kommune har stor forståelse for utfordringene som koronapandemien har gitt sine brukere av ishallen. 

Med bakgrunn i den spesielle høst/vinter sesongen vi har hatt med tanke på begrensninger i forhold til aktiviteter for barn og unge, har Kongsvinger Kommune besluttet å forlenge sesongen i ishallen fra 28. mars til 25. april i år. 


Dette er en veldig positiv melding for oss i Kongsvinger Il Ishockey og våre medlemmer, som gjør at vi kan være på is hele 4 uker lenger denne sesongen.0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline